Kledingbank onthult nieuwe naam: “KLEDINGENZO”

SLIEDRECHT – Wethouder Hanny Visscher-Schlieker (PRO Sliedrecht) onthulde zaterdagmorgen 10 maart 2018 de nieuwe naam en het logo voor de Kledingbank aan de Elzenhof 138.

De nieuwe naam voor de Kledingbank is KLEDINGENZO. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

“Deze naam past bij ons, want behalve kledingstukken, zoals jas, broek rok, blouse en trui, hebben we ook veel aanverwante artikelen”, laat het secretariaat van de Voedselbank / Kledingbank, Gerda de Jong, weten.

“Zoekt u voor een klein prijsje een goede handdoek, een dekbedovertrek, een riem of een paar schoenen? Wij hebben het allemaal, een winkel vol met goede gebruikte kleding.”

“Ons logo is een oranje hart met een wit T-shirt erin. Behalve dat kleding hergebruiken goed voor het milieu is, worden wij er erg blij van, dat we heel veel huishoudens gratis kleding kunnen aanbieden. Het is een win-winsituatie, daar krijg je toch een warm hart van!”

Kledingpas

De Jong: “Klanten van de Voedselbank in Sliedrecht en uit de regio krijgen elk half jaar voor elk gezinslid een kledingpas, maar ook huishoudens in Sliedrecht met een bijstandsuitkering kunnen op vertoon van een brief, die is verstuurd door de gemeente Sliedrecht, elk half jaar hun kledingpassen komen ophalen”.

“Op elke kledingpas  mag je 15 stuks kleding, een jas en een paar schoenen komen uitzoeken.”

“Per seizoen geven we ongeveer 450 kledingpassen uit.”

“Bij KLEDINGENZO mag iedereen komen om kleding te kopen.”

Openingstijden

  • dinsdag- en dondermorgen van 9.30-11.30 uur
  • donderdagavond van 18.30-20.00 uur

Opbrengst uitverkoop

“Wij spreken onze dank uit aan iedereen, die de moeite neemt om zijn kledingzak bij ons in de container te doen”, vertelt De Jong.

“De rekken met kleding voor volwassenen hangen allemaal vol, kinderkleding zouden we graag meer ontvangen.”

“Gemiddeld komen 3 rolcontainers per week binnen. Vrijwilligers sorteren de artikelen. Mooie kleding hangen we in de winkel. Iets minder mooie kleding geven we weg voor goede doelen, zoals Roemenië. Het overige gaat in de lorrenzak. Deze zakken worden per kilo verkocht.”

“De opbrengsten van de verkoop, de uitverkopen en de lorren zijn bestemd voor de Voedselbank. De uitverkoop van zaterdag 10 maart bracht € 968,55 op.”

© sliedrecht24.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.